TOBB Startup İstanbul’un en iyi girişimleri

Öne Çıkanlar Toplum
TOBB Startup İstanbul’un en iyi girişimleri

TOBB Startup İstanbul Konferansı, 63 ülkeden gelen 4 binden fazla katılımcı ve 1.000 girişimci ile Volkswagen Arena’da gerçekleşti. Türkiye ekonomisinin önemli isimlerinin konuşmalar yaptığı etkinlikte düzenlenen Startup İstanbul Challenge yarışmasında ise Ürdün’den CashBasha birinci olurken onu sırasıyla Türkiye’den Innovera Labs ve Yunanistan’dan Pobuca girişimleri takip etti.

Erken aşama yatırımcısı ve hızlandırıcı programı olan Etohum ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği TOBB Startup İstanbul Konferansı Volkswagen Arena’da gerçekleşti. ABD, Avrupa ve Asya’dan gelen girişimcilerin ve yatırımcıların bir araya geldiği konferansta girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri bilgi ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaşırken bu ekosistemin daha da gelişebilmesi için ortaya yeni çözüm önerileri getirdiler. Ayrıca konferans kapsamında yapılan Startup İstanbul Challenge yarışmasının en başarılı girişimleri de belirlendi.

Finale kalan 15 girişim arasından Ürdün’den CashBasha  birinci, Türkiye’den Innovera Labs ikinci    ve Yunanistan’dan Pobuca ise üçüncü oldu. CashBasha, gelişen pazarlardaki müşterilerin yabancı e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş deneyimlerini kolaylaştırırken Innovera Labs, giderek artan ve gelişen siber saldırılara karşı otomatik savunma sunuyor. Pobuca ise kullanıcılara, iş bağlantılarına masaüstü veya akıllı telefonlarından erişmelerine ve bu bağlantıları iş arkadaşları ile paylaşmalarına imkân tanıyor.