DSÖ: Şu an en büyük endişemiz Çin dışındaki vaka artışı

Koronavirus Öne Çıkanlar

Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19 salgınıyla ilgili olarak yaptığı günlük bilgilendirmede, son 2 günde görülen dünya genelindeki yeni vaka artışının endişe verici olduğu ancak doğru ve hızlı önlemlerle koronavirüsün yayılmasının önüne geçilebileceği ifade edildi. DSÖ'nün açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Geçtiğimiz 2 günde dünyanın geri kalanındaki yeni vaka sayısı, Çin'de tespit edilenlerden fazla. Şu an en büyük endişemiz bu. Çin dışında 44 ülkede 3474 vaka ve 54 ölüm var. Ve son 24 saat içinde 7 ülkede ilk kez Covid-19 vakası bildirdi: Brezilya, Gürcistan, Yunanistan, Makedonya, Norveç, Pakistan ve Romanya.

Bu ülkelerin her birine mesajımız şu: Zaman kaybetmeden agresif davranırsanız, bu koronavirüsü kontrol altına alabilir, insanların hastalanmasını önleyebilir ve hayatları kurtarabilirsiniz.


İran, İtalya ve Güney Kore'deki Covid-19 salgınları bu koronavirüsün neler yapabileceğini gösteriyor. Ancak bu koronavirüs, influenza değil. Doğru önlemler alınırsa, yayılması durdurulabilir."