Türk bilim insanları 87 yenilikçi mühendis arasında

Öne Çıkanlar Teknoyaşam
Türk bilim insanları 87 yenilikçi mühendis arasında

Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programı 2009 Yüksek Lisans mezunu Canan Dağdeviren, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Programı 2005 mezunu Ece Kamar ile Mikroelektronik Mühendisliği Programı 2003 mezunu Kıvılcım Ayşe Coşkun, ABD Ulusal Mühendislik Akademisi (National Academy of Engineering) tarafından düzenlenen Frontiers of Engineering (Mühendisliğin Yeni Ufukları) sempozyumuna katılan 87 yenilikçi mühendis arasında yer aldı.

Frontiers of Engineering sempozyumu katılımcıları, mühendisliğin farklı disiplinlerinde olağanüstü araştırmalar ve teknik çalışmalar yapan en başarılı adaylar arasından seçildi. 25-27 Eylül 2019 tarihleri arasında Güney Karolina'da gerçekleşen sempozyumda dijital dönüşüm çağında ileri üretim, genom mühendisliği, otonom araçlar, teknoloji ve etik, blockchain teknolojisi başlıklarıyla son gelişmeler paylaşıldı.

ABD Ulusal Mühendislik Akademisi'nin davet ettiği 87 yenilikçi mühendis arasında yer alanan Canan Dağdeviren şu anda Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) öğretim üyesi, Ece Kamar Microsoft’ta kıdemli araştırmacı, Kıvılcım Ayşe Coşkun ise Boston Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görevlerini sürdürüyor.


Kaynak