Bu da oldu: kameralı kontakt lens üretildi

Teknoyaşam
Bu da oldu: kameralı kontakt lens üretildi

Samsung uzun süredir üzerinde çalıştığı kamera özellikli kontakt-lens ürettiğini ve patentini aldığını açıkladı. Giyilebilir bir ürün olarak akıllı kontakt lensler tasarlayan Samsung, bu yenilik ile geleceğe merhaba dedi.

Akıllı kontakt lenslerin minik bir ekranı, kamerası, anteni ve göz hareketlerini algılayan sensörleri var. Göz kırpma hareketleri ile kontrol edilebilen bir sisteme sahip. Bu sayede görüntü akıllı telefona aktarılabilecek.

Gear Blink adıyla tescil ettirilen ürünün çıkış noktası, akıllı gözlüğe göre çok daha doğal bir deneyim sunacak olması. Bu da arttırılmış gerçeklik uygulaması ile mümkün.


Google daha önce Glass Project ile benzer bir projeye başlamış hatta kullanıcının gözyaşı sıvısından kan şekeri düzeyini ölçebilen akıllı kontakt lensler için patent almıştı.

Göz, görme konusunda yoğun çalışmalar var. Geçen yıl başlarında da görme sorunları olan kişilere, yol işaretlerini ve yüz hatlarını daha iyi seçebilmeleri için nesneleri 2.8 kat büyütebilen teleskopik kontakt lenslerin prototipi üretilmişti. Zoom-in (büyüt) özellikli kontakt lensler, dünyada ciddi görme bozukluğu taşıyan tahmini 285 milyon insana yardımcı olabilir.

Araştırmacılar teleskopik lensleri bir an önce kullanılabilir duruma getirmek için çalışıyor. Bu buluş geçen yıl Amerikan Uygulamalı Bilimler Birliği’nin San Jose’de yapılan yıllık toplantısında açıklanmıştı.