“Meraklı Zihinler” Taksim’de bilim ile buluştu!

Toplum
“Meraklı Zihinler” Taksim’de bilim ile buluştu!

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim Merkezi ve Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği 2. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği Taksim Meydanı’ndaki festival alanında başladı. Çocukları araştırmaya teşvik etmek, bilimi sevdirmek için 16-19 Kasım tarihleri arasındaki etkinliğe binlerce çocuğun ve yetişkinin katılımı bekleniyor.

Özellikle 7-14 yaş grubu çocukları bilimle tanıştırmak, çocuklara bilimi sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek için çeşitli atölyelerin yer aldığı etkinlik 4 gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinlikte bilim gösterileri, tematik atölye çalışmaları, atölye/laboratuvar çalışmaları, bilim ve zekâ oyunları ve proje stantları yer alıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Fakültesi son sınıf öğrencisi aynı zamanda uzaya gidecek ilk Türk Halil Kayıkçı da şenliğe katıldı. 2017 yılında uzay giderek ilk Türk Astronot olacak Kayıkçı, ilkokuldan üniversiteye tüm eğitimini devlet okullarında tamamladığını söyledi.


Karaca: Bilimin yaşı yok

Etkinliğe ev sahipliği yapan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca “Bilim Merkezleri, üniversitelerin toplumla buluştuğu, farkındalık yaratan çok önemli kurumlardır. Biz üniversiteyiz ve temel işlevimiz aslında toplumun her katmanına hizmet etmektir. Bilimin de yaşı yok, 7 den 70’e herkese hitap ediyor. Burada kimya ve fizikten mühendislik deneylerini göreceksiniz. Merak insanda oldukça bilim de beraberinde gelecektir.” dedi.

Taksim Meydanı'nda kurulan festival alanında düzenlenen şenlikte, özellikle 7-14 yaş grubu çocukları ve ailelerini görsel açıdan zengin bir içerik bekliyor. Şenlik boyunca; bilimsel etkinlikler, öğrencilerin bilimi deneyimsel olarak öğrenme şansı yakalayacağı tematik atölye çalışmaları, öğrenci proje stantları, zekâ oyunları yer alacak. Ayrıca, Taşkışla Yerleşkesindeki İTÜ Bilim Merkezi, bu tarihlerde ücretsiz olarak gezilebilecek.

Sıra dışı atölyeler dikkat çekiyor

İstanbul’un en geniş ve en kapsamlı bilim şenliği olma özelliğini taşıyan ve 3 gün sürecek “Meraklı Zihinler Bilim Şenliği”, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri tarafından ilk gününde büyük ilgi gördü. Çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği etkinlik kapsamında sıra dışı atölyeler yer alıyor.

Öğrencilerin bire bir katıldığı ve belli saatler arasında gerçekleştirilen “İlk Robotum Atölyesi”, “Pil Böcek Atölyesi”, “Model Uçak Atölyesi”, “Sifigu Zekâ Oyunları Atölyesi”, “Müzik Aleti Yapım Atölyesi” en çok dikkat çeken atölyeler oldu.