Kazı Başkanı Sagalassos’u anlatacak

Duyuru ve Etkinlikler
Kazı Başkanı Sagalassos’u anlatacak

"Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos" sergisini Sagalassos kazılarının başında bulunan Prof. Dr. Jeroen Poblome bugün 18.30’da Yapı Kredi Kültür Sanat - Loca’da anlatacak.

Poblome, Beyoğlu’nda bulunan Yapı Kredi Kültür Sanat binasında 27 Kasım 2019’da açılan ve 28 Mayıs 2020’e dek sürecek olan sergi ve kazı hakkında bilgi verecek ve soruları yanıtlayacak.

Türkiye’de son yıllarda hazırlanan en kapsamlı arkeoloji projesini tanıtan sergi, YKKS’in Beyoğlu’nda bulunan binasının üç katında yer alıyor.


Sergi, Torosların güney yamacında kurulu Sagalassos antik kentini ve Pisidia Bölgesi’nin tarihini ziyaretçileriyle buluşturuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Belçika KU Leuven Üniversitesi’nin desteklediği Sagalassos Arkeolojik Araştırma Projesi işbirliğiyle hazırlanan sergide Burdur Arkeoloji Müzesi’nden getirilen 368 eser yer alıyor.

Poblome, bu sergiyle sadece Sagalassos’un mimarisini ve tarihini göstermek istemediklerini o dönemde yaşayan insanların günlük hayatlarını da gözler önüne sermek istediklerini belirterek,  “İki sene önce gelen bir mektupla başladı bu sergi hikayesi. Yapı Kredi Kültür Sanat’tan gelen bu mektup sayesinde bugün burada Sagalassos’u konuşuyoruz. Türk insanı Burdur’u çok iyi tanımıyor. İnşallah bu sergiyle bunu bir nebze değiştireceğiz. Çünkü bence Burdur’un potansiyeli hem arkeoloji hem de doğası anlamında çok yüksek” diyor.