Ağustos ayından 7 muhteşem uzay görüntüsü

Fizik ve Uzay Öne Çıkanlar

James Webb Uzay Teleskobu, ölmekte olan bir yıldızın etrafındaki parlak hidrojen halelerinden oluşan Halka Bulutsusu'nun karmaşık görüntülerini yakaladı.

 


Kuzey yarımkürede her yaz görülebilen Perseid meteor yağmuru, 12 Ağustos Cumartesi ve 13 Ağustos Pazar günleri zirveye ulaştı. Bu ateş topları Avusturya'nın Herrnleis kentinde yakalandı.

 

Virgin Galactic şirketi uzay turizmi işine resmen katıldı. Şirket, 10 Ağustos'ta ilk Olimpiyat sporcusu Jon Goodwin ile ilk anne-kız ikilisi Keisha Schahaff ve Anastatia Mayers'ı termosfere uçurdu ve geri getirdi. Bu, kadınların çoğunlukta olduğu ilk uzay uçuşu.

 

Hubble Uzay Teleskobu, 44 milyon ışık yılı uzaklıktaki merceksi veya mercek şeklindeki bir galaksinin bu görüntüsünü yakaladı. Bu hayalet yıldız sistemi, yakın evrende bilinen her galaksinin kozmik sayımı sırasında gözlemlendi.

 

Hindistan'ın ay misyonunda Pragyan gezgini ve Vikram iniş aracı olmak üzere iki robot yer alıyor. 30 Ağustos'ta Hindistan Uzay Araştırma Örgütü, Pragyan'ın Vikram'ın ay yüzeyindeki fotoğrafını "Gülümseyin lütfen!" başlığıyla paylaştı.

 

25 Ağustos'ta Super Heavy Booster 9 roketinin başarılı motor testiyle SpaceX , yeniden kullanılabilen devasa bir uzay aracı olan Starship'i yörüngeye göndermeye bir adım daha yaklaştı. Elon Musk, daha önce Twitter olarak bilinen X'teki bir gönderisinde "Yeni Starship lansmanı yakında" diye yazdı.

 

Endonezya'nın Bali kentindeki Serangan Limanı üzerinde gösterilen nadir mavi bir süper ay , 30 Ağustos akşamı gökyüzünü süsledi.