Dünya’nın en iyi 500 Tıp fakültesi listesinde Türkiye’den 3 fakülte

Sağlık

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), tıp ve sağlık, psikoloji, fizik ve yaşam bilimleri alanında dünya üniversiteler sıralamasını açıkladı. THE tarafından açıklanan üniversite sıralama sisteminin alan sıralamasında tıp ve sağlık alanında ilk 500’e Türkiye’den 3 okul girdi.

Hacettepe, İstanbul ve Koç Üniversitesi Tıp Fakülteleri Dünya sıralamasında ilk 3’e girerek büyük bir başarıya imza attı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Times Higher Education (THE) üniversite sıralama sisteminin alan sıralamasında tıp ve sağlık alanında ilk 500’e giren Hacettepe, İstanbul ve Koç üniversitelerini kutladı. Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
Times Higher Education (THE) tarafından yapılan dünya bilim alanı sıralamasında tıp ve sağlık alanında yer alan toplam 775 üniversite içerisinde ülkemizden ilk 500’de 3, toplamda 22 üniversitemizin yer alması sevindirici bir gelişme. Geleceğe daha güvenle bakıyoruz. THE üniversite sıralama sisteminin alan sıralamasında tıp ve sağlık alanında ilk 500’e giren Hacettepe, İstanbul ve Koç Üniversitelerimizi tebrik ediyorum. Tıp eğitimi alanındaki başarılarımızın yabancı üniversite sıralama kuruluşları tarafından da açıklanması Türk yükseköğretimi açısından gurur verici.”

Tıp ve sağlıkta 775 üniversite içinde Türkiye’den ilk 300’de bir, ilk 500’de üç, toplamda 22 üniversite listeye girdi. Hacettepe Üniversitesi 251-300 bandında, İstanbul ve Koç üniversiteleri ise 401-500 bandında yer aldı. Bunlardan 16’sı devlet, 6’sı ise vakıf üniversitesi oldu. Devlet üniversitelerinin başarısı vakıf ve özel üniversitelerin önüne geçti.


Kaynak