Kandilli Rasathanesi: Depremin moment büyüklüğü 6.0

Öne Çıkanlar Yerküre
Kandilli Rasathanesi: Depremin moment büyüklüğü 6.0

13.59'da merkez üssü Silivri Açıkları'nda yerin 12,6 km altında gerçekleşen depremin moment büyüklüğü, Kandilli Rasathanesi tarafından 6.0 olarak açıklandı. Söz konusu depremin ardından Silivri Açıkları ve Marmara Denizi merkez üssü olmak üzere irili ufaklı en az 10 artçı deprem gerçekleşti. En büyüğü 4.4 moment büyüklüğüyle Marmara Denizi'nde gerçekleşen deprem oldu.

Sultangazi ve Eyüp'te bazı binalarda hasar meydana gelirken neyse ki bilinen herhangi bir can kaybı ve büyük bir yaralanma yaşanmadı. Bilim insanları, binanızda hasar varsa evinizi terk etmenizi öneriyor. Çünkü artçılar devam ediyor.

İki gün önce (24 Eylül) merkez üssü yine Silivri Açıkları'nda, yerin 11,2 km altında gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.5'ti. Bu depremlerin, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda gerçekleşmesi olası "Büyük İstanbul Depremi"nin öncüsü olup olmadığı bilinemiyor. Ne olursa olsun deprem çantanızı hazır tutmanızı ve uzmanların açıklamalarını dikkatle takip etmenizi öneriyoruz. Bilim insanları ve yetkililer hariç açıklamalarla internette dolaşan bilgi kirliliğinden kendinizi uzak tutunuz.