Apple yeni modeli iPhone 5 SE’yi tanıttı

Teknoyaşam
Apple yeni modeli iPhone 5 SE’yi tanıttı

Apple, yeni akıllı telefon modeli iPhone 5 SE'yi ABD’nin  California eyaletinde düzenlediği etkinlikle tanıttı.

12 megapiksel arka yüzde dahili kamerası olan iPhone 5 SE'nin ön yüzünde de flaş bulunuyor. Böylece selfie görüntü alırken loş ortamda olsanız da kaliteli görüntü alabileceksiniz. 4K video çekimi yapabilen iPhone 5SE LTE ağ teknolojisini kullanıyor. Ürün Türkiye’de 1 Nisan'da sunulacak 4.5G desteğine de sahip.

Ne zaman satışa çıkıyor?


24 Mart tarihinde ön sipariş yoluyla satışa sunulması planlanan iPhone 5SE'nin doğrudan satışı ise 31 Mart'ta başlayacak ve ilk etapta 110 ülkede cihaz satışa sunulmuş olacak. 1999 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak olan iPhone SE, dış görünüş bakımından iPhone 5s’ye benziyor. Özellikleri itibarıyla iPhone 6s’in küçüğü gibi gözüken iPhone SE, daha küçük ekranlı bir telefon isteyenler için uygun bir tercih olabilir.

Apple Watch fiyatları da düştü

Etkinlikte ayrıca yeni 9.7 inç iPad Pro ve Apple Watch için tasarlanan yeni kayışlar da beğeniye sunuldu. Türkiye'ye de geçen yıl gelen Apple Watch'a iki farklı renk kordonu da eklendi. Diğer bir deyişle yeni bir Apple Watch bu gece yok. Apple Watch'un fiyatında da değişikliğe gidildi ve fiyat etiketi 349 dolardan 299 dolara indi.