Paypal Türkiye’den çekiliyor

Teknoyaşam
Paypal Türkiye’den çekiliyor

Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığı lisans başvurusu BDDK tarafından reddedilen Paypal 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren artık Türkiye’de hizmet vermeyecek.

Ülkemizde de yoğun olarak kullanılan online bankacılık ve para aktarma hizmeti olan PayPal, 30 Mayıs 2016 tarihinde resmi internet sitesinde yayımladığı bildiri ile Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğu açıkladı. Gerekçe olarak ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddedilmesi gösterildi.

Alınan karar gereği 6 Haziran Pazartesi gününden itibaren, Türkiye'deki müşteriler PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacak. PayPal müşterilerinden bu süre içerisinde hesaplarına giriş yaparak, varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarmalarını istiyor. Ayrıca kullanıcılar PayPal'ın bilgi sayfasını ziyaret ederek bu sürecin kendilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin detaylı bilgileri alabiliyor.


Paypal yayımladığı bildiride gelecekte Türkiye'deki müşterilere yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmaların süreceği belirtti.

Paypal, internet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemidir. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlar.