Twitter’da 140 karakter sınırı kalkıyor

Teknoyaşam
Twitter’da 140 karakter sınırı kalkıyor

Tweet’lere eklenen resim, video veya kullanıcı adı 140 karakterlik alanı azaltmayacak. Ayrıca kendi yazdıklarımızı retweet edip alıntılayabileceğiz.

Başlıca sosyal paylaşım platformlarından biri olan Twitter, önümüzdeki aylarda yapacağı yeni güncellemeyle tweet’leri sadeleştireceğini ve 140 karakterle sınırlı tweet’lerinde daha fazla alan oluşturarak kullanıcıların kendilerini daha kolay ve hızlı ifade edebileceğini açıkladı. Böylelikle bu kural sayesinde her gün Twitter’a gelen veya platforma yeni girenler daha hızlı ve doğrudan sohbet oluşturabilecek.

Ayrıca yapılacak olan güncelleme ile tweet’lere yapılan fotoğraflar veya videolar gibi eklemeler karakterleri tüketmeyecek. Tweet’lere yanıt verirken koyulan @kullanıcıadı da harf sınırını düşürmeyecek. Herkes kendi yazdıklarını retweet edip alıntılayabilecek.


Twitter kurucularından CEO Jack Dorsey bu gelişmeyle ilgili olarak “Twitter’ın ‘anı yaşamak’ ilkesinden vazgeçmiyoruz. Bizim için en önemli olan; kısa ifade edebilme, hız ve canlı sohbetler; düşünceleri anında dünya ile paylaşabilmek. Her zaman tweetlere daha fazla içerik ekleyebilmenin ve herkesin söylemek istediklerini paylaşmalarının yollarını arayacağız. Sistem hızlı, kolay, basit ve ifade edebilme olanakları sunduğu sürece Twitter’ı çok daha iyi bir deneyim haline getirmek için neler yapabileceklerimizi araştıracağız” diye konuştu.

Twitter, bu yılın başlarında zaman akışında (timeline) yaptığı geliştirmelerle, kullanıcıların uzakta oldukları dönemde önemli tweetleri görmeleri için "Siz burada yokken" uygulamasını başlattı. Ayrıca Twitter’a yeni girenlere yarar sağlayacak şekilde bir güncelleme daha yapıldı ve böylelikle başlık, yer ve kişilerle ilgili yeni hesaplar bulmak kolaylaştı.