KAGİDER ve Garanti BBVA’dan ‘Ticaretin Kadınları Platformu’ için iş birliği

Toplum
KAGİDER ve Garanti BBVA’dan ‘Ticaretin Kadınları Platformu’ için iş birliği

Garanti BBVA, KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) öncülüğünde hayata geçen Ticaretin Kadınları Platformu için iş birliği yaparak kadın girişimcilere önemli bir alan açıyor.

Türkiye genelinde toplam 224 derneğin ve 1.000’den fazla kadın girişimcinin kayıtlı olduğu Ticaretin Kadınları Platformu’nda, kadın girişimcilerin kendi aralarında ticaret yapmaları, kamu ve özel sektörün ürün ve hizmet alımlarını kadın girişimcilerden yapması için bilgi ve network’e tek kaynaktan, hızlı erişim imkânı sağlanıyor. Girişimcilere belediye ve kamu ihalelerinden haberdar olma olanağı sunulmasının yanı sıra kamu ve özel sektörün kadın girişimcilerden satın alım yapması teşvik ediliyor. Platformda, kadın girişimcilerin hem işlerini hem de pazarlarını geliştirmesine katkı sağlanıyor. Aynı zamanda kadın girişimciler için sunulan destekler hakkında bilgilerin verildiği platforma kayıt olan girişimcilerin faydalanabileceği eğitim imkânları, etkinlikler yanında rol model hikâyeleri ve kamu ihalelerine de erişim sağlanabiliyor. Kadın girişimcilerin tek platformdan ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşmalarına olanak sağlayan Ticaretin Kadınları’nda şehir, sektör, ürün ve firma bazlı aramalar yapılarak kadın girişimcilerden istenilen ürün ve hizmetler tedarik edilebiliyor.

Proje kapsamında, sektör ve bölge ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’deki kadınların ürün ve hizmetlerini sergileyebilecekleri ve satın almacılar ile bir araya gelebilecekleri Kadın Girişimci Buluşmaları da düzenlenmeye başlanacak.


Platform hakkında detaylı bilgi paylaşan KAGİDER Başkanı Emine Erdem, şöyle konuştu:

“Tüm dünyada kamu ihalelerinden kadın girişimciler sadece %1 oranında faydalanabiliyor. Kadın girişimcilerin işlerini büyütmeleri için ihale ve satın alma süreçlerinde eşit fırsatlara erişimleri olmaları oldukça önemli. Bunun için de kamu, yerel yönetimler ve özel sektörün liyakat ve yeterlilikleri bulunan kadın girişimcilere eşit rekabet imkânı sağlaması gerekiyor. Ticaretin Kadınları platformu ile hem satın alma süreçlerinde kadın girişimcilere hızlı erişimi kolaylaştırıyoruz hem de kadın girişimciler ve kadın girişimci örgütleri arasında bir iletişim ve dayanışma ağı oluşturuyoruz. Kadın girişimcilerin güçlenmesi ekonomik kalkınmanın sürdürülebilir kılınması demek. Tüm dünya ile birlikte ülkemizin de pandeminin yorgunluğunu üzerinden atmaya çalıştığı bu dönemde, kadın girişimciler kilit role sahip olacak.”

Ticaretin Kadınları Platformu hakkında detaylı bilgi için: www.ticaretinkadinlari.com