2020 yılında veri depolamaya 13,2 milyar dolar harcanacak

Teknoyaşam
2020 yılında veri depolamaya 13,2 milyar dolar harcanacak

GIA (Global Industry Analysts) tarafından hazırlanan “Global Stratejik İş” raporuna göre, NAS (Ağa Bağlı Depolama) pazarının 2020 yılında 13,2 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Bağımsız araştırma kuruluşu Technavio’ya göre ise 2016 ve 2020 yılları arasında NAS pazarının yüzde 11 oranında büyümesi tahmin ediliyor.

NAS (Ağa Bağlı Depolama) kurumların verilerini güncel tutmaları ve güvenliğini sağlayabilmeleri, iş süreçlerinin kesintiye uğramadan devam etmesini sağlıyor. Synology firması da kurumların ve profesyonellerinin depolama ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir çözüm sunuyor. Kullanıcıların hizmetine sunulan DSM 6.1 beta (DiskStation Manager) sürümü ile Synology NAS cihazlarının all-in-one (hepsi bir arada) sunucu olarak kullanılması ve IT stratejilerinin merkezine konumlandırılması sağlanıyor.

DSM 6.1 beta sürümü  ayrıca; sistem durumu izleme, geliştirilmiş veri bütünlüğü sağlama, dosyaların kendi kendini iyileştirmesi ve Apple'ın Time Machine için genişletilmiş destek sunmasının yanı sıra, sistem yöneticilerinin işlerini kolaylaştırmak için esnek güncelleme seçenekleri sunuyor. Active Directory Domain servisi ile Synology NAS modelleri, kullanıcıları, grupları ve cihazları yönetmek için kullanımı kolay araçlara sahip.


Büyük boyutlu verileri aktarmak sorun olmaktan çıkacak

Synology tarafından yeni geliştirilen SITA (İnternet Aktarım Hızlandırıcısı) teknolojisi Presto ile bilgisayar ve internet üzerinden uzaktaki Synology NAS cihazları arasındaki dosya transferi yapabiliyor. Universal Search uygulaması ile Synology NAS cihazları üzerinden, belgelere, multimedya dosyalarına veya herhangi bir uygulamaya istenilen an hızlıca erişilebiliyor. Synology kullanıcıları, cihaz üzerinde bulunan USB bellek sürücüleri ile NAS cihazından basit şekilde istenilen dosya veya belgeleri kopyalayıp yedekleyebiliyor. Synology tarafından sunulan özelleştirilebilir kurallar sayesinde kullanıcıların hangi dosyalara erişip erişemeyecekleri oluşturulan izin protokolü ile belirlenebiliyor.

Felaket durumunda bile veri kaybedilmiyor

Snapshot Replication uygulaması, belgeleri korumak için sanal makine verileri veya diğer önemli dosyaların felaket durumunda güvenli ve kullanılabilir kalmasını sağlamak için güncellenmiş yönetim araçlarının denetimini sağlıyor. Ayrıca anlık kopyalama işlemi yapmaya imkân tanıyor. Daha fazla esneklik için yerel birimlere anlık görüntüler kaydedilebiliyor. Hyper Backup’ın son sürümü sayesinde ise gelişmiş bütünlük kontrolleri yedekleri güvenli tutularak, veri tekilleştirme ile depolama tüketimi azaltılıyor. Hyper Backup uygulamasıyla kullanıcılar ayarlarını özelleştirebiliyor, veri saklama kuralları oluşturulabiliyor.