Robotik yarışması Türkiye şampiyonu İstanbul Avrupa Sınav Koleji oldu

Öne Çıkanlar Teknoyaşam
Robotik yarışması Türkiye şampiyonu İstanbul Avrupa Sınav Koleji oldu

Fikret Yüksel Vakfı'nın düzenlediği robotik yarışması, First Robotics Competitions (FRC), mühendislikten, ekip çalışmasına, stratejiden, zaman yönetimine, birçok bilgi ve beceriyi lise çağı öğrencilerinin deneyimlemesine olanak sağlıyor. Bu yarışma ile fizik derslerinde öğrenilen teorik bilgileri uygulayan çocuklar, aynı zamanda yardımseverliği, risk alabilmeyi, inisiyatif kullanabilmeyi, sportmenliği ve zorluklar karşısında asla pes etmemeleri gerektiğini de öğreniyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın, Turkish Off-Season Turnuvası’na Türkiye genelinde 54 seçkin lise katıldı. İstanbul Ataşehir Ülker Sports Etkinlik Salonunda gerçekleşen yarışma 3 gün sürdü. Yarışmada heyecan doruktaydı. Liseli gençler kazanmak için kıyasıya mücadele etti.

Yarışmaya bu yıl ikinci kez katılan Avrupa Sınav Koleji öğrencileri ilk olarak 54 okul arasından ilk 8’e kaldı. Büyük bir mücadeleyle geçen final müsabakalarının ardından rakiplerini geride bırakan Avrupa Sınav Koleji Eurobotics takımı Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Ayrıca, ödül töreni sırasında İstiklal Marşı okunurken, takımın kazanan robotu 6697 ile Türk bayrağı göndere çekildi.


Türkiye birincisi olan Eurobotics Takımı, daha önceki yarışmalarda da dereceye girmiş, Türkiye’de Rookie Ödülünü, ABD’de ise Team Spirit Award ödülünü ülkemize kazandırmıştı. Bilim, teknoloji, inovasyon ve mühendislik alanında 2018 yılında ABD’de düzenlenecek yarışmada ülkemizi temsil edecekler.