75 haber ne eder?

Orhan Bursalı
75 haber ne eder?

Yazar arkadaşlarım sağ olsun, Herkese Bilim Teknoloji portal ve dergisinin önemi üzerine çok güzel şeyler yazdılar. Epey bir süredir, yani 3 ayı aşkın bu proje üzerinde çalışıyoruz. Önceki dergimiz kapandı ya, yan gelip uzandım; sonra da başlanmış, yarım kalmış, tamamlanmayı bekleyen kitap projelerimi önüme yaydım (Aziz Sancar ve Nobel Öyküsü’nün yazımı kesintisiz sürüyor bu arada) .. Ki tepeme bindi bir sürü genç. Can, Tevfik, sonra Emin, daha sonra Eren.. Ve tabii ki okurlar. Yazarlarımız..

Yahu nefes alalım, artık biraz başka şeylerle uğraşalım demeye vakit kalmadı “hadi ne oturuyoruz.” Derginin çevresindeki “derin halka” vakit kaybetmeyelim havasında, bastırıyor.  Peki dedik öyleyse hadi; konuştuk tartıştık, yokladık, destek var. Hem portal hem haftalık basılı dergi öyleyse, kararıyla yola çıktık. Yanımızda arkamızda bu gençlik ve okur desteği oldukça bu yayınlar gider.

Aylık dergi bilmeyiz. Günlük yüzlerce araştırma haberinin aktığı, üstelik artarak yağdığı bir dünyada aylık uzun makalelerle sınırlanmak bizim işimiz değil. Otuz yıldır bilim ve teknoloji gazeteciliğinde demir atmışız. Mümkün olan en geniş kitleyle temas geçmeyi önemsemişiz. Dergimiz yine haftalık, ama bu Portal ile günlüğe de iniyoruz. Hergün 5-6 haberle zenginleştirip Portal’ı canlı tutacak arkadaşlar. Şimdi 75 haber ve 100’ü aşkın fotoğraf, yazarlarımızın merhabasıyla karşınıza çıkıyoruz. Bir büyük emekle.. Ama severek hazırlandık, yazdık, çizdik, süslendik püslendik.


1 Nisan’da haftalık dergi size merhaba diyecek. Yine Cuma: beyin besleme günü! Dergi önemli, maddi bakımdan da umarız motor olacak ve portali da besleyecek. Artık arkamızda tüm maddi sorumluluğu üstlenen bir kurumsal yapı yok. Yaşatacak olan okur, sizler. Biz işimizi iyi yapacağız, sizler de haftalık dergiyi satın alarak, yayarak, aboneliği özendirerek destekleyeceksiniz. Biz kuruculuk yapıyoruz; yaşatmak ise, ortak sorumluluğumuz. Çünkü Türkiye’yi değiştirecek, geleceğimizi biçimlendirecek olan bir alanda, bir yolda yürüyeceğiz. Başka çaremiz yok, başka yol da yok. En azından bizim bildiğimiz.

Portal ve dergi çevresinde kenetleneceğiz. Bize önerilerde desteklerde katkılarda bulunacaksınız. Tabii ki eleştireceksiniz.

Sizlere önce buradan merhaba diyoruz, ama unutmayın, Dergi buradan çok farklı olacak. Bu farkı göreceksiniz. Dergi bastırıp dağıtmak çok zorlukları olan bir eylem. Ama soyunduk bir kez, arkamızda bize yürüyün durmayın diyen üniversitelerimiz, gönüldaşlarımız, iş adamlarımız, okurlarımız olmasaydı, belki de sadece dijital yayında kalacaktık.

Herkese teşekkür, gönül borcumuz çok. Tevfik, Can, Marjinal Novelli, Emin, Eren, Ufuk ve diğer gençlerin desteğiyle bu noktalara geldik.. Tabii haftalık dergimize destek verenlere sonra ayrı teşekkür edeceğiz. Hepimize kolay gelsin. Sevgiler saygılar.

Orhan Bursalı