Ünlü fütürist ve bilim insanı Michia Kaku Türkiye’de!

Haberler
Ünlü fütürist ve bilim insanı Michia Kaku Türkiye’de!

Türk Eğitim Derneği’nin “Türkiye’nin Geleceğine İnanıyoruz: Geleceği Okuyoruz” konulu IV. Uluslararası Eğitim Forumu’nun konuğu olan Kaku, 2 Nisan Cumartesi, bugün konuşma yapacak.

TED Ankara Koleji İncek Yerleşkesi’nde bugün gerçekleştirilmekte olan IV. Uluslararası Eğitim Forum süresince Kaku’nun yanısıra başka konuklar da var. 4 ayrı oturumda, alanlarında yetkin isimlerin katkılarıyla, eğitimin sürekli ve eş zamanlı bir etkileşim halinde olduğu ekonomiyi, eğitimin ve öğrenmenin doğasını ve yapısını sürekli olarak güncelleyen nörobilimi, eğitimin insan-birey-toplumla kurduğu epistemolojik ve ontolojik ilişki üzerinden sosyoloji ve felsefeyi yeniden düşünerek, değişimi okuyabilen ve buna göre kendini adapte edebilen bir eğitim sistemini inşa edecek entelektüel birikime ve gelecekteki politikalara ışık tutmak hedefleniyor.

Dünya çapında tanınan kuramsal fizikçi ve fütürist Michio Kaku, süper sicim teorisi, süper yerçekimi, süper simetri, hadronik fizik dahil olmak çeşitli konularda 70’in üzerinde makale yayınladı. Dünyanın en zeki insanlarından biri olarak kabul edilen Kaku’nun iki kitabı “Physics of the Future” ve “Physics of the Impossible” sırasıyla önümüzdeki 100 yılın ve 500 yılın bize neler getireceğini öngörüyor.


Mesleki kariyerine Harvard fizik bölümünde başlayan Prof. Michio Kaku, doktorasını California Üniversitesi'nde tamamladı. Harvard, Princeton ve New York Üniversitesi gibi önde gelen üniversitelerde dersler verdi. Halen, City College of New York’ta öğretim görevlisidir.

Forumun diğer katılımcıları arasında, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Doç. Dr. Selin Sayek Böke, Milletvekili Ali Babacan, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Volkswagen Finansal Hizmetler Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Christian Dahlheim, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Murat Tarımcılar, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Turgay Dalkara, Üsküdar Üniversitesi Nörobilim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, Iowa Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nancy Andreasen, TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Ziya Selçuk, Filozof Prof. Dr. Ahmet İnam, SEBİT Genel Müdürü Ahmet Eti, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Avrupa Birliği İnovasyon Politikası Yönetimi Üçlü Yüksek Düzey Grubu Eski Genel Sekreteri, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu yer alacak. 

Daha fazla bilgi için: http://gelecegeinaniyoruz.ted.org.tr/